Dit doen wij

Brabant geeft veehouders extra tijd

Geplaatst: 12-07-2019

Gedeputeerde Staten wil Brabantse veehouders drie maanden extra tijd geven om een vergunning aan te vragen om hun stallen aan te passen aan strengere milieueisen.

Omdat de Raad van State onlangs een streep door de PAS heeft gezet, liggen veel vergunningsaanvragen momenteel stil. Door de uitspraak moet Aerius, het rekenprogramma dat stikstofdepositie op natuurgebieden in kaart brengt, aangepast worden. De verwachting is dat Aerius 1 september weer bruikbaar is. Tot die tijd kunnen er geen berekeningen van stikstofdepositie, die nodig zijn voor vergunningsaanvragen, gemaakt worden.

Dit treft met name de Brabantse veehouderij. Een groot deel van de veehouderijen in Noord-Brabant moet momenteel namelijk voor 1 januari 2020 een vergunbare aanvraag/melding indienen om hun stallen aan te passen aan strengere milieueisen. Gedeputeerde Staten zullen daarom aan Provinciale Staten voorstellen om veehouders eenmalig drie maanden extra tijd te geven, tot 1 april 2020, voor het indienen van de vergunningsaanvragen.

De eerstkomende vergadering van Provinciale Staten staat gepland op 30 augustus aanstaande, dan pas zal er zekerheid over het uitstel komen. De provincie adviseert veehouders met klem om de voorbereiding van de vergunningaanvraag toch tijdig te starten.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de gevolgen voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Ulicoten), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met uw vaste adviseur.

 

Nieuws overzicht