Dit doen wij

Piekbelaster maar niet denken aan stoppen!

Geplaatst: 04-07-2023

Je bent aangewezen als piekbelaster maar je denkt er niet aan te stoppen! Wat dan? Welke uitdagingen maar vooral welke mogelijkheden zijn er dan? Van Dun Groep helpt u graag met het maken van een bedrijfsplan en zoekt samen met u naar oplossingen om uw emissie terug te dringen.

Je bent piekbelaster en komt in aanmerking voor de LBV+ regeling, maar je wil niet stoppen want je hebt bijvoorbeeld net het bedrijf van je ouders overgenomen. Rob Somers, adviseur van Van Dun & Van Gerwen adviseert om dan niet te wachten op waar de overheid mee komt maar in actie te komen. Een bedrijfsplan met emissie reducerende maatregelen, kan je een goed beeld geven hoe hoog bijvoorbeeld je investering wordt ten opzichte van de uitkering van de LBV+ regeling. 

Bedrijfsplan 
Rob: ‘Ondanks een mooi aanbod van de overheid om te stoppen, wil je toch blijven ondernemen? Dan sta je voor een uitdaging want je zult je emissies moeten terugdringen zodat je niet meer als piekbelaster wordt aangemerkt. Voor piekbelasters die nu niet willen stoppen, komt de overheid eind dit jaar met een aantal maatregelen. Wat deze zijn, is afwachten. Maar is het wijs om af te wachten? Of ben jij ze een stap voor? Wij kunnen namelijk een plan maken met de investeringen die je moet doen om de emissie terug te dringen. Zo zijn er al verschillende emissie reducerende innovatieve maatregelen die al bewezen hebben te werken. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden.’

Ook als u niet in aanmerking komt voor de LBV+ of LBV regeling, kunnen wij u helpen bij het vinden van bijvoorbeeld een herbestemming van uw bedrijf. Dus loop niet achter de feiten aan maar kom nu in actie.

Heeft u interesse in het maken van een bedrijfsplan? Neem dan nu contact met ons op via 013 – 519 94 58.

Nieuws overzicht