Dit doen wij

Legalisatie landbouwmechanisatiebedrijf Deurne

Een voormalige champignonkwekerij in de gemeente Deurne werd, in strijd met het bestemmingsplan, gebruikt als landbouwmechanisatiebedrijf. Sinds de beëindiging van de champignonkwekerij kwamen de bedrijfsgebouwen in eerste instantie leeg te staan. De gebouwen waren echter bouwkundig nog in zeer goede staat, asbestvrij en doordat ze een vrije overspanning hebben erg geschikt voor de vestiging van het landbouwmechanisatiebedrijf. Bovendien zou het slopen van deze bebouwing leiden tot een aanzienlijke kapitaalvernietiging.

Om het landbouwmechanisatiebedrijf planologisch gezien te legaliseren is, met onze hulp, de bestemming gewijzigd van een agrarische bestemming naar een niet-agrarische functie (agrarisch-technisch/agrarisch-verwant bedrijf).

Hiermee is ruimte gecreëerd voor een lokale ondernemer, leegstand voorkomen en een aanzienlijke kwaliteitswinst voor het buitengebied van gemeente Deurne bereikt. En tijdens de commissievergadering mochten wij een mooi compliment ontvangen over de kwaliteit van het plan. Een win-win-win situatie dus!

We wensen de initiatiefnemers veel succes op deze locatie!

 

Bekijk alle projecten

Betrokken adviseurs

Martijn Gerards

Adviseur ruimtelijke ordening (transitie)

0493 745 015
06 30 99 62 62